Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chişinău face paşi importanţi pentru soluţionarea problemei câinilor vagabonzi

   2809

Primăria municipiului Chişinău a semnat un contract de asistenţă pentru soluţionarea problemei câinilor vagabonzi cu organizaţia VIER PFOTEN International, din Austria. 
Potrivit proiectului, fundaţia austriacă va pune la dispoziţie utilaj necesar şi o clinică mobilă pentru prinderea, deparazitarea, vaccinarea şi sterilizarea maidanezilor. De asemenea, câinii vagabonzi vor fi înregistraţi şi luaţi la evidenţă. Proiectul va începe pe 23 martie a.c. şi va dura 6 – 8 săptămâni. Clinica mobilă va fi instalată pe teritoriul Grădinii Zoologice din Chişinău, iar reprezentanţii fundaţiei austriece promit să sterilizeze în medie 35 de câini zilnic. Toate cheltuielile pentru realizarea proiectului şi le asumă organizaţia internaţională. 
VIER PFOTEN este  o organizaţie cu activitate de peste 20 de ani în plan internaţional în domeniul îngrijirii animalelor fără stăpân. Instituţia a desfăşurat proiecte de sterilizare a câinilor vagabonzi în România, Bulgaria, Serbia, Slovacia, Macedonia, Grecia. „Suntem conştienţi de problemele pe care le pot provoca câinii vagabonzi populaţiei oraşului, dar trebuie să recunoaştem că animalele necesită un tratament uman. Suntem bucuroşi că primarul Dorin Chirtoacă are aceeaşi poziţie şi a apelat la serviciile organizaţiei noastre pentru a stopa înmulţirea câinilor fără stăpân”, a spus Ioana Dungler, directorul proiectului  VIER PFOTEN International. 
În cadrul conferinţei de presă susţinută astăzi în incinta Primăriei cu prilejul semnării contractului, s-a menţionat că pentru soluţionarea problemei câinilor vagabonzi, în cadrul ÎM „Autosalubritate” va fi creat un serviciu specializat în sterilizarea maidanezilor. De asemenea, Primăria Chişinău va identifica un lot de teren, unde urmează a fi construit un azil pentru câinii vagabonzi, pentru a continua sterilizarea acestora. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău