Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chișinău preia în continuare refugiații din Ucraina

   1859

Primăria municipiului Chișinău informează că peste 100 de persoane refugiate din Ucraina, inclusiv copii, sunt cazate actualmente la C.I.E. „MOLDEXPO" din capitală.

Astfel, circa 20 de refugiați sunt plasați într-un cămin al Direcției educație tineret și sport, din strada I. Creangă 80. Alte persoane, peste 40, sunt cazate la Spitalul Municipal de Ftiziopneomologie.

Totodată, este pregătit şi al doilea pavilion de la C.I.E. „MOLDEXPO", pentru persoanele refugiate. Iar capacitatea totală de cazare este 500 de persoane.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a precizat că numărul persoanelor care primesc asistenţă se schimbă la fiecare oră, pentru că unii refugiaţi rămân în capitală, iar alții tranzitează Chișinăul, spre alte țări. Primăria Chișinău va oferi tot sprijinul necesar acestor persoane.

Serviciile municipale au amenajat spații pentru dormit şi încăperi dotate cu grupuri sanitare (inclusiv cabine de duș), acces la internet. Sunt livrate produse alimentare și de igienă, precum și haine. Oferim non-stop asistenţă medicală, socială şi psihologică.

De asemenea, Ion Ceban a mulţumim cetățenilor capitalei care sunt receptivi şi contribuie cu ce pot, agenților economici care se implică şi ajută cu produse şi servicii necesare pentru refugiaţi în acest moment.

Municipalitatea a deschis pe teritoriul C.I.E. „MOLDEXPO" un punct de colectare a donațiilor.

Tot astăzi, Primăria Chișinău a deschis conturi bancare, în lei moldovenești, precum și în valută străină: Euro, Dolari SUA și RONI, în scopul acumulării de donații pentru familiile care se refugiază din Ucraina.