Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chişinău prezintă public rapoarte de audit intern

   2814

În cadrul şedinţei operative a Primăriei Chişinău din 20 ianuarie a.c., au fost prezentate rezultatele unor misiuni de audit intern, efectuate în cadrul a două instituţii municipale - Centrul de găzduire a persoanelor fără adăpost şi, respectiv, Grădina Zoologică. Prezentarea rapoartelor de audit s-a efectuat la solicitarea primarului general  al capitalei, Dorin Chirtoacă.

Potrivit rapoartelor întocmite de echipa de auditori din cadrul Direcţiei Audit Intern a Primăriei, în cadrul respectivelor instituţii au fost constatate mai multe deficienţe şi nereguli şi anume încălcări ale cadrului legal şi reglementărilor interne, utilizarea neeficientă a banilor publici şi lipsa de acţiuni în vederea asigurării integrităţii patrimoniului public.

În context, primarul general a menţionat că activitatea de audit intern în cadrul Primăriei municipiului Chişinău s-a dovedit a fi necesară şi utilă. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, constatările şi recomandările cuprinse în rapoartele de audit au drept scop eficientizarea activităţii subdiviziunilor Primăriei.

De asemenea, edilul Chişinăului a subliniat că Primăria şi în continuare va face publice rapoartele de audit intern, pentru a da dovadă de mai multă transparenţă şi, respectiv, pentru a prezenta starea reală a lucrurilor, iar în cazul unor deficienţe, pentru a readuce lucrurile la normalitate.

Video: