Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chişinău susţine acţiunea globală „Ora Planetei”

   2984

Primăria municipiului Chişinău se solidarizează, pentru al cincilea an consecutiv, la acţiunea mondială „Ora Planetei".

În acest sens, pe 23 martie 2013, ora 20.30, instituţiile municipale vor stinge luminile vreme de o oră. Totodată, în această zi, timp de 15 minute, va fi deconectat sistemul de iluminat public pe întreg teritoriul municipiului Chişinău, iar în Piaţa Marii Adunări Naţionale, iluminatul stradal va fi deconectat în intervalul de timp 20.30 min. - 21.30 min.

Prin aceste acţiuni, Chişinăul susţine iniţiativa de sensibilizare a opiniei publice asupra problemei încălzirii globale.

În context, facem şi un apel către persoanele fizice, juridice, oameni de afaceri şi comunităţi să se alăture îndemnului de deconectare voluntară a instalaţiilor electrice vreme de o oră.

„Ora Planetei" este o amplă acţiune ecologică împotriva încălzirii globale. Evenimentul a început în 2007, în Sydney, când autorităţile şi locuitorii oraşului au luat atitidine faţă de ameninţarea pe care o reprezintă încălzirea globală pentru Planeta noastră şi 2 milioane de persoane au deconectat simultan luminile. În 2013, la acţiunea „Ora Planetei" urmează să participe 152 ţări ale lumii.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău