Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria municipiului Chişinău a transferat 20 de milioane SA «Termocom»

   2513

20 de milioane lei au  fost transferate SA „Termocom” din datoria de 147 milioane lei pentru diferenţa de tarif la agentul termic. 


 


Dionisie Boaghie, şeful Direcţiei Locativ - Comunală şi Amenajare a informat că pregătirea de sezonul rece a blocurilor aflate în gestiunea Întreprinderilor Municipale de Gestionare a Fondului Locativ s-a efectuat în  proporţie de 96%. „Au rămas 56 de blocuri, dintre care 10 sunt supuse a doua oară procesului de spălare hidraulică. Până la sfârşitul săptămânii vor fi finalizate aceste lucrări”, a spus Dionisie Boaghie. 


 


Fondul locativ aflat în gestiunea Asociaţiilor Proprietarilor de Locuinţe Privatizate şi Cooperativelor de Construcţie a Locuinţelor au efectuat lucrările de pregătire a sistemului termic într-o proporţie mai mică a mai informat Dionisie Boaghie, şeful Direcţiei Locativ - Comunală şi Amenajare. 


 


Vladimir Şarban, pretorul sectorului Centru al mun. Chişinău a comunicat că gestionarii care reprezintă aceşti locatari, au împuterniciri şi autonomia de a soluţiona singuri problemele. „De obicei aceste lucrări se fac mai târziu, de asemenea, locatarii APLP şi CCL solicită racordarea la agentul termic mai târziu decât ÎMGFL. Dacă vor apărea  dificultăţi vom interveni”, a spus Vladimir Şarban. 


 


Primarul mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă, a solicitat ca până la 15 septembrie să fie pregătit tot fondul locativ de iarnă. 


 


Direcţia Relaţii Publice,


Primăria mun. Chişinău