Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria respinge acuzaţiile privind omorârea maidanezilor pe teritoriul necropolei din Chişinău

   2413

Primăria municipiului Chişinău respinge acuzaţiile reprezentanţilor Asociaţiei de protecţie a animalelor fără adăpost „Alga” privind nimicirea câinilor pe teritoriul necropolei din capitală. Persoanele interesate pot verifica acest lucru, deplasându-se la faţa locului, pe str. Uzinelor, la necropola municipală. (Imagini video: http://www.youtube.com/watch?v=8Fxl4y68_sA )
În acest context, aducem la cunoştinţă că în curând Primăria Chişinău, în comun cu o fundaţie austriacă pentru protecţia animalelor, va lansa un proiect de sterilizare, deparazitare şi vaccinare antirabică a câinilor vagabonzi. Partenerii austrieci au mai fost implicaţi în asemenea acţiuni în ţări precum România, Bulgaria, Serbia, Grecia şi Italia. Scopul proiectului este identificarea, înregistrarea şi luarea la evidenţă a maidanezilor. În acest sens, municipalitatea a identificat loturile de teren şi un spaţiu pentru derularea eficientă a proiectului, iar fundaţia austriacă va pune la dispoziţie utilaj şi o clinică mobilă. 
Potrivit proiectului, urmează a fi sterilizaţi circa 40 de câini pe zi, care ulterior vor fi marcaţi cu un tatuaj, pentru a fi identificaţi. Iniţial, proiectul se va desfăşura pe o perioadă de 2 luni şi va fi continuat mai târziu. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău