Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general Dorin Chirtoacă a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor

   3113

În dimineaţa zilei de astăzi, 15 ianuarie, funcţionari ai Primăriei Chişinău, în frunte cu primarul general, Dorin Chirtoacă, scriitori şi reprezentanţi ai societăţii civile au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Chişinău. Evenimentul a avut loc în contextul împlinirii a 162 ani de la naşterea marelui poet.

Primarul general a accentuat actualitatea operei eminesciene: poezia, proza şi publicistica. "Tot ceea ce a scris Mihai Eminescu este actual si astăzi. În cazul în care ne pierdem identitatea, conştiinţa noastră naţioanală, ne pierdem cu totul. Asupra acestor lucruri ar trebui să medităm mai mult", a mai spus Dorin Chirtoacă.

Cu aceast prilej, la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor, a fost organizat un recital de poezie, au avut loc evocări, alocaţiuni şi momente literar - muzicale, susţinute de membrii Uniunii Scriitorilor. La eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Ambasadei României în Republica Moldova, politicieni şi cetăţeni simpli.


Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău