Primarul General, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu omologul său de la Viena, Michael Ludwig

   1331

Primarul General, Ion Ceban, care desfășoară o vizită de lucru în Austria, a avut vineri o întrevedere cu omologul său din Viena, Michael Ludwig.

Având în vedere că Viena este considerat orașul cu cea mai bună calitate a vieții din lume și printre cele mai inteligente, sustenabile și reziliente urbe la nivel mondial, diverse delegații de la Chișinău au întreprins vizite de lucru aici pentru schimb de experiență și bune practici.

În context, edilul capitalei a mulțumit omologului său pentru deschidere, suport și colaborare pe diverse proiecte, inclusiv pentru donarea unei autospeciale de deszăpezire pentru municipiul Chișinău.

„Preluarea de bune practici de la orașele dezvoltate este un exercițiu necesar și util pentru Chișinău, de aceea vom persevera și în continuare pe acest aspect, pentru a ne forma viziunile necesare despre pașii de urmat, în vederea alinierii la standardele orașelor europene", a declarat Ion Ceban.

În context, Primarul General a propus în cadrul întrevederii, ca profilurile investiționale ale Chișinăului, peste 60 la număr, prezentate în cadrul Forumului Economic 2022, să fie prezentate și mediului de afaceri de la Viena, pentru a atrage potențiali investitori pentru capitala noastră.