Primarul General, Ion Ceban, a participat la lucrările Forumului Strategiei Europene pentru Regiunea Dunării, desfășurat la Viena

   699

Primarul General, Ion Ceban,  care se află în vizită de lucru la Viena, a participat joi la lucrările Forumului anual al Strategiei Europene pentru Regiunea Dunării, ediția a XIII-a.

Evenimentul este organizat de Primăria orașului Viena, cu care municipiul Chișinău are stabilite relații de prietenie și colaborare în diverse domenii.

Alături de Primarul Vienei, Michael Ludwig și alți edili invitați din diverse capitale și orașe, Ion Ceban a participat la un panel denumit „Cooperarea în Regiunea Dunării: Acum mai mult ca oricând”, unde s-a discutat cu factori de decizie din diverse orașe și state, despre „Orașele în calitate de centre de transformare”.

Primarul General a vorbit despre Chișinău, despre dezvoltarea capitalei noastre, despre provocări și proiectele de viitor.

Ion Ceban și-a exprimat speranța că astfel de reuniuni, care facilitează schimburile de experiență și opinii între manageri de capitale/orașe să fie cât mai frecvent organizate.

„Este o onoare pentru noi să vorbim despre Chișinău la cât mai multe evenimente internaționale. Chișinăul a devenit vizibil și are tot mai mulți parteneri de dezvoltare”, a mai declarant edilul capitalei.