Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Proiect-pilot privind alimentarea copiilor în şcoli

   4936

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, propune implementarea unui proiect-pilot de alimentare a copiilor în instituţiile de învăţământ preuniversitar din Chişinău. Iniţiativa vine în urma vizitei întreprinse de primarul de Chişinău la Stockholm, Suedia, pe parcursul săptămânii trecute. 

Proiectul presupune trecerea de la sistemul clasic de alimentare a copiilor la autoservire. Edilul capitalei a propus iniţierea proiectului-pilot în câteva instituţii de învăţământ, în decursul următoarelor 2 luni. În dependenţă de rezultatul acestui proiect, s-ar putea ca de la începutul noului an de studii, adică de la 1 septembrie 2012, noul sistem de alimentare a copiilor să fie aplicat în toate instituţiile de învăţământ preşcolar şi preuniversitar din municipiu.

Dorin Chirtoacă a afirmat că în instituţiile de învăţământ din Suedia s-a trecut deja la sistemul de autoservire, apreciind această practică drept una pozitivă. „Copilul mănâncă ce şi cât doreşte. În rezultat, s-au redus cheltuielile, dar şi copiii au devenit mai responsabili", a subliniat primarul de Chişinău.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău