Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Proiecte de amenajare a infrastructurii pietonale în sectorul Ciocana

   1304

Primăria municipiului Chișinău informează că în sectorul Ciocana sunt în desfăşurare mai multe proiecte de reabilitare a infrastructurii pietonale. Intervenția are loc preponderent pe adresele unde nu s-a intervenit cu lucrări de reabilitare, iar starea infrastructurii pietonale era degradată.

Astfel, Pretura de sector a inițiat lucrări de amenajare a zonei pietonale („aleea școlarilor"), în partea de sus a bd. Mircea cel Bătrân. Până în prezent, pe șantier au fost executate lucrări de terasament, instalate borduri și sistemul de iluminat nocturn. Tot aici, au fost reabilitate şi cele două scări de acces către blocurile de locuințe din preajmă, care fac legătura cu Liceul Teoretic „Constantin Negruzzi" şi grădinița de copii Nr. 188. Lucrările finale vor consta în asfaltarea aleii, instalarea unui teren de joacă pentru copii, precum și a mobilierului urban.  

De asemenea, un alt proiect aflat în desfășurare la nivelul sectorului Ciocana este reabilitarea trotuarelor din str. M. Sadoveanu. Actualmente lucrările de amenajare sunt executate pe tronsonul str. Ig. Vieru - str. P. Zadnipru, după care vor continua până la str. A. Russo. În preajmă va fi amenajată pistă pentru biciclişti şi a spaţiilor verzi.

Totodată, în perioada următoare vor fi inițiate lucrări de reabilitare a „aleii școlarilor", partea de jos a bd. Mircea cel Bătrân, precum și a trotuarelor din bd. Mircea cel Bătrân, în perimetrul str. P. Zadnipru - str. Ginta Latină.