Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Proiectului bugetului municipal Chișinău pentru anul 2021 a fost discutat cu reprezentanții suburbiilor

   2140

Primăria municipiului Chișinău a finalizat discuțiile cu reprezentanții localităților din componența municipiului pe marginea proiectelor investiționale incluse în proiectul de buget pentru anul 2021.

Astfel, pe parcursul zilei de marți, APL Chișinău a organizat câteva runde de discuții, în format online, cu reprezentanții celor 18 primării. Edilii din localitățile suburbane și-au expus viziunea asupra priorităților pentru care urmează să beneficieze de finanțare din bugetul municipal Chișinău.

Acestea se referă la continuarea proiectelor aflate în desfășurare și a celor nou inițiate: reparația și construcția instituțiilor educaționale; reabilitarea infrastructurii drumurilor și a căilor de acces; implementarea proiectelor de aprovizionare cu apă/ canalizare și iluminat public.

Primarul General, Ion Ceban, a menționat că locuitorii din suburbii au așteptări și speră ca proiectele de infrastructură să fie implementate la fel ca în anul curent, iar municipalitatea este dispusă să se implice pentru ca toate obiectivele planificate să fie realizate.

Edilul capitalei a ținut să precizeze că dacă proiectul actual de buget va fi aprobat de Consiliul municipal Chișinău, către suburbii vor fi direcționate peste 120 de milioane de lei destinate modernizării infrastructurii localităților. 

E de menționat că miercuri, 16 decembrie, a.c., ora 12:00, va avea loc o nouă rundă de discuții asupra proiectului bugetului municipal pentru anul 2021, cu participarea experților economici, a reprezentanților mediului academic, ai sectorului asociativ și consilieri municipali.