Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Propunere de proiect PNUD Moldova pentru Primăria Chişinău

   2909

         Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a avut o întrevedere cu  Ignacio Artaza, Reprezentant Permanent interimar al  Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Moldova, în problema  sporirii eficienţei administraţiei publice locale prin reorganizarea aparatului primăriei, eventual şi cel al direcţiilor din subordinea Consiliului municipal.

         PNUD Moldova a venit către primăria capitalei cu oferta  efectuării în acest scop,  la o primă etapă, a unei analize a structurilor existente, ca la cea de-a doua să propună, în dependenţă de strategiile de dezvoltare ale municipiului, căi optime de eficientizare a administraţiei municipale în condiţiile economiei de piaţă. Proiectul, a ţinut să concretizeze  Ignacio Artaza, conţine şi alte componente la fel de importante, cum ar fi optimizarea procesului decizional, prin  analiza fluxurilor informaţionale, îmbunătăţirea sistemului de planificare, monitorizare, evaluare şi raportare, manajmentul resurselor umane şi a finanţelor publice.

         Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, asistat la întrevedere  de mai mulţi specialişti ai aparatului primăriei, s-a arătat disponibil pentru implementarea proiectului, administraţia locală având doar de câştigat de pe urma acestei propuneri. Anterior edilul capitalei şi-a exprimat intenţia de a contribui la aprofundarea colaborării dintre autorităţile municipale şi Programele ONU pe diferite domenii.

          Direcţia Relaţii Publice a                        14 .08.2007

          Primăriei mun. Chişinău