Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reabilitarea străzii Columna

   3716

 Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a inspectat astăzi str. Columna din capitală, care este în reparaţie. Edilul a fost însoţit de specialişti din cadrul Primăriei Chişinău, dar şi de reprezentanţi ai antreprenorului obiectivului, Întreprinderea „RutaDor” SRL.   


 Dorin Chirtoacă a fost informat despre etapele care au fost îndeplinite până acum, dar şi despre volumul de lucrări care urmează a fi executat în perioada următoare. De menţionat că în acest moment se lucrează la primul tronson din această stradă, în perimetrul străzilor Mihai Viteazul şi Serghei Lazo. Antreprenorul a demarat deja şi lucrările de amenajare a parcărilor, de-a lungul drumului, a pistei pentru biciclişti şi a trotuarelor. În decursul următoarelor săptămâni prima porţiune de drum va fi dată în exploatare. Concomitent, au început deja lucrările de reabilitare a reţelelor inginereşti pe alt tronson de stradă, între străzile Serghei Lazo şi Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.

 

În context, primarul Dorin Chirtoacă a constatat că lucrările se desfăşoară conform graficului şi documentaţiei de proiect. Primarul de Chişinău a menţionat că str. Columna este prima din capitală unde se desfăşoară lucrările în complex şi a solicitat antreprenorului să respecte şi să asigure calitatea lucrărilor de reparaţie.

 

Str. Columna are o lungime de 3 kilometri. Sursele financiare pentru reparaţia drumului au fost alocate din bugetul municipal. Costul total al lucrărilor de reabilitare a străzii este de circa 26 milioane lei.

 

Direcţia Relaţii Publice,

Primăria mun. Chişinău