Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Regia “Exdrupo” este pregătită pentru intervenţii pe drumurile din Capitală în sezonul rece 2011-2012

   4700

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a întreprins astăzi o vizită de lucru la Regia de exploatare a drumurilor şi podurilor „Exdrupo", pentru a se documenta la faţa locului despre gradul de pregătire al serviciilor municipale de profil pentru intervenţiile pe străzi în perioada de iarnă.

Edilul -şef  a indicat conducerii întreprinderii  "Exdrupo" să asigure deszăpezirea drumurilor din municipiu la un nivel mai înalt decât anul trecut, chiar dacă tehnica din dotare a rămas aceeaşi.

La rândul său, directorul întreprinderii, Efim Cheptănari, l-a informat pe primarul general şi pe şeful Direcţiei generale Transport Public şi Căi de Comunicaţie, Adrian Boldurescu, că utilajele folosite la deszăpezire au fost reparate din timp, astfel că autospeciale cu lamă sunt pregătite pentru a interveni în orice moment, pentru a face faţă ninsorilor.

Tot pentru a asigura buna circulaţie pe străzile din municipiu pe timp de iarnă, ÎM "Exdrupo" a pregătit un stoc important de material antiderapant, constând în câteva sute de tone de sare şi nisip, care vor fi împrăştiate, după necesitate, pe străzile din municipiul Chişinău.

În prezent, Regia ,,Exdrupo" are în dotare peste 100 de autospeciale. 

 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău