Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Renovarea grupurilor sanitare din şcoli şi grădiniţe

   6006

Primul grup sanitar dintr-o instituţie de învăţământ, renovat prin intermediul proiectului „Reabilitarea grupurilor sanitare interioare şi exterioare din cadrul instituţiilor de învăţământ din municipiul Chişinău" a fost inaugurat astăzi, 25 mai 2011, în Liceul „Spiru Haret" din capitală. Reparaţia capitală a grupului sanitar de la etajul IV al clădirii liceului a costat circa 227 mii lei.  

Prezent la inaugurarea primului grup sanitar prin intermediul proiectului menţionat, Lilian Carp, şeful Cabinetului Primarului General a declarat că în localităţile rurale situaţia este şi mai dificilă decât în capitală, pentru că acolo mai există WC-uri de curte, care nu mai fac faţă normelor sanitaro-igienice actuale, dar şi nu asigură confort copiilor. Deaceea, administraţia publică locală a pus la dispoziţia organizaţiei lista instituţiilor de învăţământ care necesitau includerea în acest proiect, dându-se prioritate instituţiilor a căror săli de baie se află în stare deplorabilă şi apoi, conform unui grafic stabilit între părţi, au loc aceste lucrări în şcoli şi grădiniţe.

Deşi clădirea liceului „Spiru Haret" a fost dată în exploatare încă în 1964, grupurile sanitare de aici n-au fost reparate capital niciodată, a spus Victor Ambroci, directorul instituţiei de învăţământ. Acum 2 ani, cu susţiunerea Direcţiei Educaţie şi Asociaţiei Părinteşti, administraţia şcolii a renovat grupurile sanitare de la 3 nivele ale blocului, iar pentru al 4-lea, nu mai ajungeau finanţe. Victor Ambroci a ţinut să mulţumească administraţiei municipale şi Asociaţiei obşteşti pentru asistenţa familiilor şi copiilor nevoiaşi, în persoana preşedintelui Rainer Schnurr, care i-au susţinut, astfel că acum elevii pot beneficia de condiţii bune şi în sălile de baie.

În acest an, urmează a fi reabilitate grupurile sanitare din alte 10 instituţii de învăţământ preuniversitar şi preşcolar, precum liceul „D. Alighieri", grădiniţa nr. 175, liceul „M. Koţiubinski", grădiniţa nr. 26, liceul „Mircea cel Bătrân", liceul „M. Kogălniceanu", liceul „Hyperion" de la Durleşti, liceele de la Ghidighici, Grătieşti şi Băcioi. Bugetul pentru lucrările menţionate este  evaluat la 11 milioane 372 mii lei.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău