Pagina oficială a Municipiului Chișinău

SA „Termocom” insistă pe majorarea tarifului la căldură

   2504

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă a convocat astăzi, din nou, reprezentanţii SA “Termocom”, ai CET - urilor şi SA “Moldova - Gaz” într-o şedinţă, în care a pus în discuţie reluarea livrării gazelor către cazangeriile SA “Termocom” şi, respectiv, a căldurii în mun. Chişinău. 


 


Prezent la şedinţă, Dionisie Antocel, administratorul  SA „Termocom” a invocat din nou motivul datoriilor pe care le solicită SA „Moldova – Gaz”, pentru a debloca situaţia. Antocel susţine că singura garanţie a acumulării acestor sume este majorarea tarifului la căldură până la 822 de lei pentru 1 Gigacalorie şi subvenţionarea tarifului de către Primărie. 


 


Primarul general Dorin Chirtoacă a calificat drept şantaj solicitările SA „Termocom” şi SA „Moldova – Gaz”. Dorin Chirtoacă a spus că problema nu poate fi rezolvată prin majorarea tarifului pentru populaţie. „Nu puneţi  pe seama consumatorului şi a Primăriei ceea ce nu a făcut timp de  8 ani de zile administraţia anterioară”, a spus primarul capitalei. Dorin Chirtoacă a precizat că în acest an au fost achitate către SA „Termocom” datorii în sumă de peste 400 milioane lei, ceea ce reprezintă o premieră pentru municipalitate. 


 


Reprezentanţii SA “Moldova - Gaz nu s-au prezentat la şedinţă, motivând că nu au fost invitaţi. Primarul general Dorin Chirtoacă, însoţit de viceprimarul Mihai Furtună şi şefii adjuncţi ai Direcţiei Locativ - Comunale au mers la SA „Moldova – Gaz” pentru a solicita livrarea gazelor către furnizorul de căldură. După două ore şi jumătate de aşteptare, primarul general n-a reuşit să discute cu directorul SA “Moldova Gaz”, care a invocat drept scuză o şedinţă. 


 


La 4 noiembrie curent, SA „Moldova-Gaz” a sistat furnizarea gazelor naturale către centralele SA “Termocom”, pe motivul datoriilor curente. Deja de o săptămână, rămân fără  căldură sectoarele Centru şi Buiucani (inclusiv 70 de şcoli şi grădiniţe, precum şi 18 instituţii medicale) şi suburbiile capitalei. 


 


Direcţia Relaţii Publice,


Primăria mun. Chişinău