Sacramento, SUA

  2764

Sacramento este capitala statului american California și sediul județului Sacramento. Situată la confluența râului Sacramento și a râului american în Valea Sacramento din nordul Californiei, populația estimată a lui Sacramento în anul 2018 de 501.334 o face cel de-al șaselea oraș ca mărime din California și a noua cea mai mare capitală din Statele Unite. Sacramento este sediul Legislativului California și al guvernatorului Californiei, ceea ce îl face centru politic al statului și un hub pentru lobby și think tank-uri. Sacramento este, de asemenea, nucleul cultural și economic al zonei metropolitane Sacramento, care avea o populație din 2010 de 2.414.783, devenind a cincea cea mai mare din California.

Acordul oficial de înfrățire a fost semnat pe 29 iunie 1990, în orașul Sacramento, de doamna Ann Rudin, primarul orașului Sacramento și domnul Vladimir Dobrea, președintele Comitetului Executiv al orașului Chișinăul.

Prin acordul de înfrățire dintre orașele Sacramento și Chișinău, a fost inițiată colaborarea prin schimbul de experiență și cele mai bune practici în domenii precum: organizarea și funcționarea administrației publice locale, transportul public, sănătatea publică, sistemul de învățământ, cultura. În acest sens, Primăria Chișinău a invitat, de asemenea, un grup de copii din orașul Sacramento să participe la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Dansuri Populare pentru copii dedicat Hramului Orașului Chișinău și la „Open International Chișinău" - un concurs de muzică organizat periodic. De-a lungul perioadei de colaborare, s-au adresat reciproc scrisori de invitație la diverse evenimente și scrisori de felicitare cu diferite ocazii.