Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Salubrizarea scărilor din blocurile locative

   2590

Primăria Chişinău continuă lucrările de salubrizare a scărilor din blocurile locative din oraş. Acţiunea face parte dintr-un program de salubrizare a blocurilor locative, care prevede spălarea geamurilor, balustradelor şi scărilor şi a fost lansat de primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă. 
Programul respectiv presupune implicarea locatarilor, de rând cu gestionarii fondului locativ, pentru amenajarea scărilor de bloc şi a teritoriilor adiacente caselor de locuit. În acest sens, săptămânal vor fi curăţate câte 100 de scări de blocuri de locuinţe, astfel încât până la Hramul Chişinăului, sărbătorit la 14 octombrie, să fie curăţate toate blocurile din oraş. De menţionat că, timp de 20 de ani, administraţia locală nu a efectuat careva lucrări de amenajare a scărilor din bloc. 
Primăria municipiului Chişinău solicită sprijinul mass-media, pentru o informare cât mai urgentă a opiniei publice, astfel încât mai mulţi locatari să se implice în această campanie. Trebuie să remarcăm că actualul tarif, de 1 leu pentru fiecare metru pătrat de locuinţă, nu include şi taxa pentru amenajarea scărilor din bloc. Suplimentar, pe parcursul săptămânii, reprezentanţii Întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ vor informa locatarii despre blocurile în care se vor desfăşura lucrările. 
Ataşat:
1. Lista blocurilor locative, incluse în program în perioada 09.08 2010 – 13. 08. 2010;  
2. Conţinutul tarifului pentru deservirea blocului. 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău