Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Santa Claus s-a întâlnit cu copiii din Chişinău

   1992

Aflat într-o vizită oficială la Chişinău, Santa Claus din Laponia (Finlanda), s-a întâlnit astăzi cu copiii din capitală, lângă Pomul de Crăciun de lângă primăria oraşului. Santa le-a transmis un mesaj de felicitare tuturor copiilor urbei, menţionând că „e foarte fericit să se afle în Moldova" şi e bucuros să afle că aici sunt mulţi oameni care îl aşteaptă.

De asemenea, Santa Claus şi primarul general Dorin Chirtoacă au susţinut în dimineaţa zilei de astăzi în incinta primăriei Chişinău o conferinţă de presă. După cum a afirmat edilul capitalei, autorităţile administraţiei publice locale ale Chişinăului sunt onorate să-l aibă ca oaspete pe Moşul din Laponia.

La râdul său, Santa Claus a declarat că în timpul aflării sale în capitala Republicii Moldova va vizita mai multe orfelinate de copii. Răspunzând la întrebările reprezentanţilor mass-media, oaspetele din Laponia a afirmat că întreprinde astfel de vizite în majoritatea ţărilor lumii, deoarece e conştient de faptul că nu fiecare copil are posibilitatea de a veni la reşedinţa sa din Finlanda. În context, Santa Claus şi-a exprimat speranţa ca această vizită la Chişinău să devină una tradiţională, relatând că îşi doreşte ca în fiecare an să vină în Moldova.

Menţionăm că vizita lui Santa Claus are un caracter umanitar. În acest sens, în seara zilei de ieri Moşul finlandez, însoţit de primarul Dorin Chirtoacă, s-a deplasat în familiile Balan, din comuna Grătieşti şi Munteanu, din capitală, pentru a le aduce cadouri copiilor. Părinţii acestor copii au primit câte un suport material în valoare de 5000 lei, bani necesari pentru tratament. De fapt, este o primă experienţă a lui Santa Claus de a vizita pe cineva la domiciliu.

Totodată, în cursul zilei de astăzi Moşul din Laponia a mers la Şcoala-internat nr. 1 şi nr. 2 din Chişinău. În cadrul acestor instituţii, Santa Claus a făcut cadouri, a împărţit cărţi poştale cu autografe şi a pozat cu micuţii. În acelaşi timp, copiii l-au colindat şi l-au urat, fiind foarte impresionaţi de vizita unui Moş Crăciun din Finlanda.

Tot astăzi, Santa Claus are programată o excursie prin oraş şi o vizită la Combinatul de vinuri de calitate „Mileştii-Mici".

Santa Claus a sosit la Chişinău la solicitarea Asociaţiei de prietenie Moldova-Finlanda, cu sprijinul Ambasadei Finlandei, cu sediul la Bucureşti.

          Direcţia Relaţii Publice a                                 16.01.2008

          Primăriei mun. Chişinău