Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Şcoala de Arte „Valeriu Poleakov" la 75 de ani de la fondare

   2235

Primăria municipiului Chișinău informează că Şcoala de Arte „Valeriu Poleakov" din capitală a împlinit 75 de ani de la fondare. De-a lungul anilor, instituția de arte și-a câștigat pe drept popularitatea în rândul elevilor din Chișinău.

În cadrul instituției de învățământ artistic extrașcolar își fac studiile circa 900 de elevi la diverse profiluri: arte plastice, muzică, teatru și coregrafie.

Rezultate frumoase sunt înregistrate și de discipolii Şcolii de Arte „Valeriu Poleakov" la concursuri prestigioase din diverse țări: România, Rusia, Bulgaria, SUA, Germania etc., promovând valorile culturii noastre peste hotare.

În acest context, viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici a participat joi, 8 decembrie, a.c., la evenimentul aniversar, unde a felicitat elevii şi colectivul didactic al Şcolii de Arte „Valeriu Poleakov" din municipiul Chișinău, cu prilejul împlinirii a 75 de ani de la fondarea instituției.

Ne mândrim cu discipolii, actualii solişti de canto academic: Mariana Bulicanu, Iurie Maimescu, Ion Cvasniuc, Dumitru Mâțu, Veaceslav Timofte - artiști ai Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieşu", precum şi trupa Brio Sonores, care se bucură de o mare popularitate.

E de menționat că inițial actuala Şcoala de Arte „Valeriu Poleakov" a fost prima școală de muzică din Chişinău, iar pe parcursul anilor, numărul elevilor a crescut, instituția și-a extins și sfera de activitate, au apărut solicitări de noi profiluri, iar astfel că elevii şcolii au trecut într-un bloc nou, amplasat pe strada A. Doga, 19/1.

În anul 2022, din bugetul municipal, pentru Şcoala de Arte „Valeriu Poleakov", au fost alocate 2 milioane de lei, în vederea executării anumitor lucrări de reparație edificiului.