Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ședință comună a reprezentanților serviciilor Primăriei, ai INP și IGSU pe subiectul asigurării ordinii publice și accesului pe teritoriul cimitirelor

   1558

Primăria Municipiului Chișinău informează că reprezentanții serviciilor municipale, ai Inspectoratului Național de Patrulare și ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență s-au întrunit într-o ședință de lucru pe subiectul asigurării ordinii publice și accesului cetățenilor pe teritoriul cimitirelor din oraș, în contextul sărbătorii Paștele Blajinilor.

E de menţionat că până la Sărbătoarea Învierii, serviciile de resort au realizat un șir de activități în scopul asigurării securității cetățenilor: renovarea iluminatului public din preajma lăcaşelor sfinte şi către cimitire, repararea căilor de acces, salubrizarea teritoriului și evacuarea deșeurilor, curățarea arborilor, vopsirea porților, gardurilor și a altor obiective de pe teritoriul cimitirelor.

La fel ca în anii precedenţi, de Paştele Blajinilor, pe teritoriul cimitirului „Sfântul Lazăr” vor fi amplasate 3 ambulanţe în diferite zone şi 1 ambulanţă în Cimitirul Central din strada Armenească. 

În context, informăm că în scopul deservirii populației în cadrul sărbătorii Paștele Blajinilor, în zilele de 23 și 24 aprilie, a.c., la intrările în cimitirul „Sfântul Lazăr” din str. Doina vor fi desfășurate activități de comerț cu pască, cozonac, produse de patiserie fără cremă, băuturi răcoritoare și fierbinți, flori și compoziți florale. De asemenea, la intrarea în Cimitirul Central din str. Armenească va fi organizat comerț cu flori și compoziții florale.

În zilele de 23 și 24 aprilie, a. c., va fi sistată circulația transportului pe strada Doina, tronsonul cuprins între str. Socoleni și intrarea principală în Cimitirul „Sfântul Lazăr”, cu excepția transportului public.

De Paştele Blajinilor, la cele 10 cimitire din oraş gestionate de municipalitate, ordinea publică va fi asigurată de angajaţii Inspectoratului Național de Patrulare.