Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ședință de totalizare a activității Conferinței Micilor Cercetători

   1505

Viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, a participat joi la ședința de totalizare a activității Conferinței micilor cercetători.

Instituția Publică Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi", în parteneriat cu Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău a desfășurat în perioada 01.03.-31.03.2022, „Conferința Micilor Cercetători, ediția a XIV-a", cu participarea elevilor din diferite instituții de învățământ din municipiului Chișinău, dar și din România.

La ediția din acest an au fost prezentate 93 de proiecte video, realizate de elevii claselor a III-a și a IV-a, având la bază o cercetare științifică și prezentarea unui experiment.

În contextul restricțiilor epidemiologice impuse de infecția Covid-19, și în acest an, conferința s-a desfășurat la distanță, online, cu participarea elevilor și învățătorilor-mentori ai proiectelor de cercetare.

Conferința micilor cercetători este un proiect interdisciplinar, orientat spre un mod formativ de abordare a învățării, prin valorificarea practică a teoriei asimilate la ore și argumentarea științifică a unor elemente aplicative, pornind de la universul apropiat elevului, prin elaborarea de proiecte tematice.