Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Serviciile gospodărești continuă intervenția pentru lichidarea consecințelor ploilor torențiale din ultimele zile

   239

Primăria Municipiului Chișinău informează că serviciile gospodărești sunt antrenate la înlăturarea consecințelor ploilor torențiale și a vântului puternic din ultimele 3 zile.

Astfel, de rând cu echipele de intervenție ale serviciilor municipale de profil, angajați ai instituțiilor de învățământ general din Capitală, au demarat lucrări de lichidare a consecințelor produse pe teritoriile instituțiilor educaționale.

Intervențiile se desfășoară în toate unitățile afectate, inclusiv școli primare, gimnazii și licee, precum și în instituțiile de învățământ preșcolar din municipiu. Totodată, Direcția Generală Educație Tineret și Sport monitorizează permanent situația, iar lucrările vor avea loc în regim accelerat pentru a asigura reluarea activităților educaționale în condiții normale.

În acest context, autoritățile municipale aduc mulțumiri tuturor angajaților din instituțiile de învățământ, precum și ai serviciilor municipale de profil, pentru mobilizarea rapidă și implicarea exemplară în soluționarea problemelor ca urmare a ploilor torențiale abătute asupra capitalei în ultimele zile.

De asemenea, pe parcursul zilei de luni, va continua intervenția serviciilor gospodărești pe adresele din parcuri, scuaruri, alei și străzi inundate și înnămolite, precum și pe adrese unde sunt rupturi de crengi și arbori doborâți.

În cazul înregistrării situațiilor problematice, în urma ploilor, locuitorii orașului sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04 sau să sune la numărul unic de urgență 112. municipale spec