Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Serviciile municipale de deszăpezire activează în regim non-stop

   3457

Primăria Chişinău informează că pe toate arterele principale din capitală şi pe străzile unde circulă transportul public, traficul se desfăşoară normal, fără dificultate.

Drumarii au activat pe tot parcursul nopţii trecute (23.00 - 8.00), fiind curăţate toate străzile principale şi cele pe care se deplasează transportul public, inclusiv o parte din străzile secundare. La deszăpezire şi împrăştierea materialului antiderapant au fost implicate 66 autospeciale ale Regiei „Exdrupo", fiind folosită o cantitate de 508 m³ de nisip cu sare. În prezent se lucrează la deszăpezire şi presurarea antiderapantului pe restul drumurilor din capitală.

Şi regia locativă a activat pe durata întregii nopţi, cu 18 autospecialele „Haco" şi 20 tractoare cu lamă şi perie, pentru a curăţa zăpada din curţile de bloc, fiind efectuat un volum de 80 la sută din necesar. Circa 600 angajaţii ai întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ sunt antrenaţi pe tot parcursul zilei la curăţarea staţiilor de aşteptare a transportului public din oraş, a trecerilor din/spre curţile de bloc şi a platourilor de acumulare a deşeurilor.

La apelul Primăriei Chişinău, privind deszăpezirea curţilor de bloc, astăzi au răspuns gestionarii fondului locativ de pe adresele: str. Coca, 15, preşedinte CCL - Vitalie Tartan şi str. Sadoveanu, 28 - preşedinte - Valeriu Pacalev. Locatarii au ieşit în număr de 10-20 persoane şi au reuşit să cureţe zăpada în timp de 2-3 ore.

Autorităţile locale aduc mulţumiri celor care au răspuns apelului de îndemn la deszăpezirea curţilor şi cheamă în continuare şi alţi cetăţeni ai urbei să se organizeze şi să cureţe zăpada din prejma locuinţelor lor.

Primăria Chişinău cere în continuare agenţilor economici şi gestionarilor privaţi ai fondului locativ să curăţe zăpada din faţa sediilor în care activează, dar şi teritoriile adiacente blocurilor pe care le administrează.  

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău