Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Serviciile municipale sunt pregătite să facă faţă unei posibile inundaţii a Staţiei de pompare din Vadul lui Vodă

   2459

După cum a informat în cadrul şedinţei operative de la primărie directorul SA „Apă-Canal Chişinău” Constantin Becciev, staţia de pompare din oraşul Vadul lui Vodă, care asigură alimentarea Chişinăului cu apă potabilă, ar putea fi inundată, în situaţia în care nivelul apei pe râul Nistru ar atinge 19 – 20 de metri. Specialiştii au prezis o ridicare bruscă a nivelului apei spre sfârşitul zilei de astăzi, când către ora 18.00 se aşteaptă o nouă viitură. La moment nivelul apei râului Nistru este de circa 17 metri, sub nivelul critic pentru staţia de pompare.
Chiar dacă staţia va avea de suferit, serviciile de aprovizionare sunt pregătite să facă faţă situaţiei. În caz de necesitate, livrarea apei potabile în oraşul Chişinău urmează a fi asigurată prin intermediul rezervoarelor şi fântânilor arteziene din municipiu, precum şi prizele de apă din Ghidighici şi Ialoveni. Societatea „Apă-Canal Chişinău” va livra apă locuitorilor oraşului Chişinău conform unui grafic special. Serviciile de aprovizionare cu apă recomandă, totuşi, locuitorilor municipiului Chişinău să-şi facă din timp rezerve de apă.
După cum s-a comunicat în cadrul şedinţei operative, p entru locuitorii oraşului Vadul lui Vodă nu există niciun pericol de inundaţii. Î n zona de odihnă, unde a fost inundată plaja, accesul este interzis. Acest teritoriu este patrulat în continuare de poliţie.
Conform dispoziţiei primarul general, sâmbătă toţi copii din taberele din zona de pericol din Vadul lui Vodă au fost evacuaţi. În taberele care sunt în afara pericolului de inundare, printre care şi baza „Nistru”, copiii îşi continuă odihna în regim obişnuit.
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău