Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Sesiune de instruire a reprezentanților administrațiilor publice locale din Municipiul Chișinău, în contextul operărilor în legislația electorală

   1345

Miercuri, 5 iulie, curent, în cadrul Primăriei Chișinău, a avut loc o sesiune de instruire a aleșilor locali și a secretarilor localităților din suburbiile Municipiului Chișinău, precum și a secretarilor preturilor de sector, în contextul ultimelor modificări intrate în vigoare din Codul electoral și legislația conexă.

Sesiunea de informare a fost realizată de un grup de lucru al Comisiei Electorale Centrale (CEC), în frunte cu președinta Angelica Caraman, care a informat audiența despre cele mai importante modificări ale legislației de profil, precum și impactul acestora asupra procesului electoral în ansamblu.

De asemenea, discuțiile au fost axate și pe modul de desfășurare a alegerilor, înregistrarea alegătorilor, înregistrarea concurenților electorali, condițiile speciale pentru a candida la alegerile locale, reglementările privind finanțarea campaniilor electorale, procesul de votare, numărarea voturilor etc.

La rândul său, viceprimara capitalei, Irina Gutnic, a salutat prezența grupului de lucru din cadrul CEC și a menționat importanța instruirii reprezentanților autorităților publice locale în legătură cu noile modificări din Codul electoral. Totodată, Gutnic a ținut să precizeze că aceste informații vor contribui la asigurarea asistenței tehnice pentru buna organizare și desfășurare a scrutinului electoral local, care va avea loc pe 5 noiembrie 2023.

E de menționat că activitatea desfășurată de CEC are loc în cadrul Proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de UNDP Moldova, cu suportul financiar al poporului American oferit prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID Moldova) și Ambasadei Marii Britanii la Chișinău (UK in Moldova - British Embassy Chisinau) oferit prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare.