Conducerea Primăriei Chișinău, împreună cu reprezentanți ai ambasadelor acreditate în Republica Moldova, au plantat arbori pe aliniamentul stradal din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt
Primăria municipiului Chișinău informează că 400 cadre didactice și manageri din instituțiile de învățământ primar, secundar și extrașcolar, au participat la sesiuni de formare profesională, în perioada 18-28 noiembrie, curent, organizate de Direcția generale educație, tineret și sport.
Activitățile s-au desfășurat în format online și fac parte din cadrul celei cea de-a doua etape de formare cu genericul: „Dezvoltarea competențelor verzi și ecologizarea școlilor publice din municipiul Chișinău".
Astfel, pe parcursul a 6 zile, au avut loc 6 runde de activități de formare și consiliere, în cadrul cărora 37 de formatori selectați din Sesiunea Etapa I, au reușit cu brio să instruiască circa 400 profesori în domeniul implementării ecologiei în școli, obiective ce țin de promovarea dezvoltării economice verzi și implementarea Agendei ONU 2030 privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.
Participanții au beneficiat de materiale informaționale puse la dispoziție și Certificate de participare în baza Hărții creditare din Regulamentul de atestare a cadrelor la grad didactic/managerial. Profesorii au fost implicați într-o serie de activități interactive, studii de caz, analiza subiectelor de ecologizare cu implicarea participanților instruirii, care au combinat elementele teoretice cu ateliere practice. În scurt timp participanții vor aplica cunoștințele acumulate în cadrul unei acțiuni practice și vor fi capabili să elaboreze și să depună propuneri de proiecte pentru a participa în cadrul Concursului municipal de finanțare a Proiectelor de ecologizare „Școala Orașului Verde".
Organizatorii au atras o atenție sporită în cadrul Sesiunilor de formare pentru promovarea și conștientizarea acțiunilor ecologic-orientate spre demonstrarea și deschiderea oportunităților pentru creșterea verde, stabilirea mecanismelor pentru un management mai bun al riscurilor și impactului asupra mediului, precum și oferirea de suport în realizarea obiectivului comun al Primăriei municipiului Chișinău „Chișinău - Oraș Verde - Planificare Strategică".
Menționăm că, prin utilizarea procedeul cascadă, cei 400 de formatori din Sesiunea Etapa II vor disemina cunoștințele altor circa 5000 de profesori ce vor fi instruiți în domenii de Dezvoltare sustenabilă.
Activitățile fac parte din Programul de formare „Dezvoltarea competențelor ecologice și ecologizarea școlilor publice din municipiul Chișinău" și este organizat cu suportul proiectului „Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde" implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), cu finanțare din partea Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei (BMZ) și Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).