Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situaţia în Chişinău ca urmare a ploii torenţiale din 12 iulie

   2276

Primăria municipiului Chişinău informează că în rezultatul ploii torenţiale din seara zilei de ieri, 12 iulie a.c., pe 20 de adrese din Chişinău au fost doborâţi sau au fost parţial afectaţi de vânt copacii. Căderea arborilor din cauza furtunii a condus la deteriorarea a 6 automobile.

În sectorul locativ -comunal, au fost inundate câteva subsoluri, pe motiv că n-a făcut faţă canalizarea pluvială (fiind înfundate ţevile). Asemenea cazuri au fost înregistrate pe următoarele adrese: Şos. Balcani 4/3 şi 8/1, str. N. Costin 65/3 şi 65/5, str. Ismail 10 şi str. N. Milescu -Spătaru 1/1.

Pe str. Cahul, 22, str. Tolstoi, 29 şi str. Marinescu 5/3  au fost înregistrate căderi de copaci pe acoperiş. Cazurile cu probleme înregistrate în sfera locativ-comunală sunt examinate pe parcursul zilei de astăzi.

Ca urmare a intervenţiei operative a serviciilor municipale, în mare parte s-a reuşit deja înlăturarea consecinţelor furtunii. Începând cu seara zilei de ieri, angajaţii Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi şi ai Regiei locativ-comunale lucrează în teren la reparaţia acoperişurilor avariate şi la evacuarea arborilor căzuţi, pe adrese indicate de cetăţeni. În cazul căderilor de arbori, chişinăuienii se pot adresa în continuare la Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67.

Aseară, în timpul ploii, probleme privind circulaţia rutieră şi funcţionarea canalizării pluviale au fost înregistrate pe Calea Ieşilor, din cauza volumului mare de apă care nu reuşea să se scurgă şi pe bd. Renaşterii Naţionale, datorită creşterii nivelului de apă în râul Bâc. Pe str. Ion Creangă a fost dus la vale pietrişul, iar ca rezultat au fost înfundate gurile de canalizare. Pe adresele menţionate situaţia a fost normalizată după curăţarea gurilor de canalizare. Pe parcursul dimineţii au fost reparate şi reţelele electrice care au fost afectate. Drumarii lucrează în continuare la curăţarea străzilor de murdărie.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău