Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situația în Chișinău prin îmbolnăvirile cu virusul COVID-19

   382

Primăria municipiului Chișinău informează că numărul cazurilor de COVID-19 este în continuă creștere față de indicatorii raportați în săptămâna precedentă, fiind atestată o majorare a îmbolnăvirilor 41 la sută mai mult.

O informație în acest sens, a fost prezentată astăzi, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de către Marina Buga, șef-adjunct a Direcției generale asistență medicală și socială.

Potrivit responsabilului în ultima săptămâna precedentă au fost înregistrate 639 de cazuri de infecție cu Covid-19. Capacitatea totală de spitalizare pentru pacienții infectați în spitalele municipale este de 94 de paturi, dintre care, la sfârșitul săptămânii trecute, erau internați 87 de pacienți confirmați cu această infecție, 7 dintre ei în stare gravă.

În spitalele de boli contagioase pentru copii erau internați 51 de pacienți copii, dintre care 2 în stare gravă. Iar la Maternitatea nr. 2 au fost internate 13 gravide.

Pentru a controla și preveni infecția cu Covid-19, populația trebuie să respecte regulile generale de protecție, să păstreze distanța socială, să evite locurile aglomerate, să respecte regulile de igienă a mâinilor și igiena respiratorie, să aerisească spațiile închise, iar fiecare persoană ar trebui să-și monitorizeze starea de sănătate și să se adreseze cât mai devreme medicului de familie în cazul apariției simptomelor.