Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situația în Chișinău privind deszăpezirea străzilor și circulația transportului public, 29 decembrie 2021

   1093

Primăria municipiului Chişinău informează despre situaţia în oraş pe 29 decembrie 2021, privind intervenția serviciilor gospodărești la deszăpezire și combaterea poleiului.

Pe străzi se circulă în condiții de iarnă, deși toate drumurile din capitală și accesele spre suburbii sunt practicabile.

În dimineaţa zilei de miercuri, la linie au fost emise 309 troleibuze şi 111 autobuze. Transportul public circulă, pe toate rutele municipale, fără întârzieri majore de la program.

ÎM Regia „Exdrupo" a intervenit în schimbul de noapte (17:00-08:00), cu 51 de autospeciale și mecanisme: împrăștietoare/lamă și perie, fiind utilizată o cantitate de 462 tone de amestec antiderapant și 30 tone de sare. Pe parcursul schimbului s-a lucrat la supralărgirea părții carosabile cu autogreidere și tractoare cu lamă / perie și la presărarea materialului antiderapant. Lucrările continuă. Pe parcursul zilei de miercuri, drumarii vor activa preponderent pe străzile secundare, pe căile de acces către instituțiile medicale și cartierele rezidențiale.

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală a intervenit mecanizat în perioada: 28 decembrie, ora 16:00 - 29 decembrie, ora 08:00, cu 50 de utilaje cu lamă și perie, pentru deszăpezire și combaterea poleiului. De asemenea, 411 muncitori sunt antrenați la deszăpezirea manuală a curților blocurilor (accese, intrările în scară, platformele de deșeuri) și în intercartiere.

Primarul General a precizat că serviciile municipale au lucrat întreaga noaptea pentru deszăpezirea străzilor și trotuarelor, a stațiilor de așteptare și curților de blocuri locative, a parcurilor și acceselor. Totodată, edilul a chemat agenții economici din Chișinău să dea dovadă de responsabilitate și să intervină la deszăpezire și combaterea poleiului pe teritoriile administrate.

Automobiliștii sunt îndemnați să evite parcarea mașinilor pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.