Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situaţia la trafic, ca urmare a condiţiilor meteo

   2554

Primăria municipiului Chişinău informează că pe drumurile principale şi în sectoarele municipiului se circulă obişnuit, iar cantitatea de zăpadă căzută până la această oră n-a influenţat traficul rutier. 

De precizat că drumarii de la Regia „Exdrupo" au intervenit la curăţarea străzilor şi la presurarea materialului antiderapant începând din ziua de ieri, ora 17.00 şi până azi, dimineaţă, ora 8.00. În acest sens au intervenit 60 de autospeciale care au curăţat zăpada şi au împrăştiat material antiderapant, în volum de 600 metri cubi. Angajaţii „Exdrupo" au intervenit atât pe arterele principale, cât şi pe drumurile secundare. În continuare, pe tot parcursul zilei, 10 autospeciale se vor afla pe teren, pentru a interveni la deszăpezirea străzilor.

Se lucrează şi în interiorul cartierelor locative, dar şi în zonele rezidenţiale. 17  unităţi de tehnică specială „HACO" şi 20 tractoare din dotarea Regiei Locativ-Comunale acţionează pentru curăţarea  trotuarelor, în vederea îmbunătăţirii traficului pietonal. Totodată, de la ora 5.00, la curăţarea zăpezii de pe trotuare au fost impicaţi 500 muncitori, iar de la 8.00 - încă 100.

Transportul public activează conform graficului unei zile obişnuite. În dimineaţa zilei la traseu au ieşit 250 de troleibuze, 96 de autobuze şi 1600 de microbuze.

Primăria municipiului Chişinău se adresează conducătorilor auto pentru a fi prudenţi la drum şi a parca regulamentar autoturismele, pentru a permite unităţilor specializate să efectueze lucrări de deszăpezire. Totodată, administraţia capitalei cere agenţilor economici şi gestionarilor fondului locativ privat să-şi curăţe zăpada din faţa sediilor în care activează, precum şi teritoriile adiacente blocurilor locative pe care le administrează.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău