Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situaţia la trafic, ca urmare a condiţiilor meteo din ultimele ore

   3035

Primăria Chişinău informează că la această oră se circulă pe toate străzile municipiului şi nicio arteră de circulaţie nu este blocată.

Pe tot parcursul nopţii, toate cele 62 de unităţi de transport ale Regiei „Exdrupo" au intervenit pentru deszăpezirea şi curăţarea drumurilor, dar şi au împrăştiat material antiderapant. Transportul public circulă conform graficului unei zile de odihnă. În teren au fost scoase şi toate unităţile din dotarea Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare, inclusiv autospecialele „Haco", care acţionează pentru deszăpezirea străzilor secundare, a trotuarelor şi a acceselor în curţile blocurilor de locuit, în vederea îmbunătăţirii traficului pietonal. 

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, s-a aflat în tot acest timp în teritoriu şi a coordonat executarea lucrărilor de deszăpezire. Edilul Chişinăului a solicitat viceprimarilor oraşului şi pretorilor de sector să monitorizeze în continuare situaţia, pentru a nu admite blocarea unor artere de circulaţie. De asemenea, primarul Dorin Chirtoacă a dat indicaţii serviciilor de deszăpezire să acţioneze în continuare în regim non-stop şi le-a cerut să fie pregătite pentru a interveni în orice situaţie. 

Primăria Chişinău solicită conducătorilor auto să fie prudenţi la drum şi să parcheze regulamentar maşinile, pentru a da posibilitate unităţilor specializate să efectueze lucrări de deszăpezire. De asemenea, administraţia capitalei cere agenţilor economici şi gestionarilor privaţi ai fondului locativ să-şi curăţe zăpada din faţa sediilor în care activează, dar şi teritoriile adiacente blocurilor locative pe care le administrează.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău