Conducerea Primăriei Chișinău, împreună cu reprezentanți ai ambasadelor acreditate în Republica Moldova, au plantat arbori pe aliniamentul stradal din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt
Primăria municipiului Chișinău informează că copiii refugiați din Ucraina își vor putea continua studiile în cadrul instituțiilor de învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal din capitală.
Astfel, Directia generală educație tineret și sport a pregătit lista pașilor care trebuie parcurși pentru încadrarea acestora în procesul educațional:
1. Părintele sau reprezentantul legal al copilului va identifica instituția de învățământ (în limita locurilor disponibile) din:
- https://cutt.ly/rAUsrDU - pentru învățământ preșcolar;
- https://cutt.ly/1AUsdZ2 - pentru instituții primare și secundare;
- https://chisinauedu.md/institutii-prescolare/ - pentru învățământ preșcolar
- https://chisinauedu.md/institutii-primare-si-secundare/ - pentru instituții primare și secundare.
2. În cazul în care părintele sau reprezentantul legal al copilului, este în imposibilitatea de a detecta un loc în instituția de învățământ, poate apela la numerele de contact:
- 022 201 609 - pentru instituții de învățământ primar, secundar;
- 022 235 284 - pentru instituții de învățământ preșcolar.
3. La identificarea instituției de învățământ, părintele sau reprezentantul legal al copilului urmează să contacteze directorul instituției de învățământ primar/ secundar sau preșcolar la numărul de telefon din listele anexate mai sus sau direct prin vizită la instituție, pentru a identifica locurile disponibile.
4. La determinarea locurilor disponibile părintele sau reprezentantul legal al copilului va completa cererea-tip pentru refugiați:
- https://cutt.ly/rAUsHUR cererea-tip pentru instituții de învățământ preșcolar RO;
- https://cutt.ly/wAUgNo6 cererea-tip pentru instituții de învățământ primar, secundar RO;
- https://cutt.ly/TAUg85v cererea-tip pentru instituții de învățământ preșcolar RU;
- https://cutt.ly/TAUhrif cererea-tip pentru instituții de învățământ primar, secundar RU.
5. La cererea-tip, solicitantul va anexa:
- Documentele personale de identitate ale copilului și ale solicitantului (xerox);
- Certificatul medical pentru copil (eliberat de AMT);
- Testul PCR al copilului.
6. Cererea-tip completată de către părinte sau reprezentantul legal al copilului, coordonată cu directorul instituției de învățământ primar/ secundar sau preșcolar va fi expediată de către directorul instituției la adresa E-mail a responsabililor de sector din secția management preuniversitar sau direcția management preșcolar, în vederea aprobării de către administrația DGETS.
7. La aprobarea cererii de către DGETS, copilul urmează a fi acceptat în instituțiile de învățământ.
Fișiere