Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Startul lucrărilor de reparație a infrastructurii stradale de pe Alexandru cel Bun și Tighina

   1890

Primăria municipiului Chișinău informează că miercuri a fost dat start lucrărilor de reparație a infrastructurii străzii Alexandru cel Bun din centrul istoric al capitalei. De asemenea, în perioada următoare, vor fi inițiate lucrările de reparație și pe strada Tighina.

Conform proiectului de execuție activitățile pe cele două șantiere vor dura timp de 18 luni și prevăd reabilitarea părții carosabile, a trotuarelor, amenajarea parcărilor și modernizarea iluminatului stradal. 

În prezent, antreprenorul desemnat a mobilizat tehnica pe șantierul din str. Alexandru cel Bun, în perimetrul str. Ismail - str. Tighina, iar lucrările vor fi executate pe tronsoane, pentru a nu crea disconfort locatarilor din zonă, precum și oaspeților capitalei.  

Prezent pe șantier, Primarul General, Ion Ceban, le-a comunicat responsabililor municipali să monitorizeze calitatea de execuție a lucrărilor și să coopereze cu constructorul, pentru soluționa rapid neconcordanțele care pot apărea în procesul tehnologic.

Totodată, edilul a solicitat înțelegere și scuze din partea cetățenilor pentru incomoditățile create și a îndemnat conducătorii auto care traversează cartierele unde este anunțată suspendarea de trafic rutier să respecte semnalizarea rutieră temporară sau să ocolească zona respectivă.

E de menționat că la începutul lunii aprilie, curent, vor fi începe lucrările de reparație pe str. 31 August 1989. Artera de circulație alături de străzile Alexandru cel Bun și Tighina sunt parte a Pachetului II al proiectului „Reabilitarea străzilor centrale și modernizarea iluminatului public al centrului municipiului Chișinău”, finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții (BEI) și Fondului Special de Energie Verde al BERD.

Valoarea totală a proiectului este de 11,8 milioane Euro.

Anterior, în cadrul aceluiași Pachet II, pe aceste străzi au fost executate lucrări de reabilitare a rețelelor inginerești subterane de apeduct și canalizare, finanțarea fiind asigurată prin partea de contribuție a municipalității.