Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Staţia de pompare a apei din Vadul lui Vodă funcţionează în regim normal

   3348

Primarul general Dorin Chirtoacă i-a convocat pe responsabilii din cadrul serviciilor municipale într-o şedinţă de lucru în zona inundată din Vadul lui Vodă, în cadrul căreia au fost analizate incidentele ce au avut loc pe parcursul zilei la staţia de pompare a apei. Este vorba de un cablu ce aprovizionează cu energie electrică staţia, care a ieşit din funcţiune. 


 


După cum s-a constatat, incidentul nu influenţează în nici un fel funcţionarea staţiei de pompare a apei din Vadul lui Vodă, întrucât există alte 3 cabluri de rezervă, inclusiv unul aerian, care nu poate fi afectat de nivelul apei. Potrivit directorului Regiei «Apă-Canal Chişinău» Constantin Becciev, cablul electric a cedat, iar defecţiunea a fost înlăturată deja şi staţia de pompare activează în continuare în regim normal. Becciev a dezminţit informaţiile difuzate de unele canale mass-media precum că motorul pompei care asigură capitala cu apă potabilă s-a defectat şi a dat asigurări că aprovizionarea Chişinăului cu apă nu a fost şi nici nu va fi întreruptă. 


 


Specialiştii din cadrul serviciilor municipale au mai afirmat că nivelul apei s-a menţinut pe tot parcursul zilei la acelaşi nivel, la cota de 19,15 m. Staţia de pompare apei din Vadul lui Vodă poate face faţă unui nivel de până la 21 de metri, adică mai are o rezervă de 2 metri. 


 


Zona de odihnă din Vadul lui Vodă rămâne în continuare aproape în întregime inundată, iar apa a ajuns până la drumurile de legătură dintre Bălăbăneşti – Vadul lui Vodă şi Coşerniţa – Vadul lui Vodă. Accesul în aceste zone a fost blocat. 


 


Responsabilii din cadrul subdiviziunilor municipale, colaboratorii poliţiei municipale şi ai Departamentului de Situaţii Excepţionale vor activa în continuare în regim de alertă pentru a monitoriza situaţia în zonele inundate. 


 


Imagini video: http://www.youtube.com/watch?v=QWGkVaUkAIA


 


Direcţia Relaţii Publice,


Primăria mun. Chişinău