Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Str. Trandafirilor, inaugurată printr-o cursă de alergări

   5535

Primăria Chişinău a inaugurat astăzi o nouă stradă, care a fost reparată capital. Este vorba de str. Trandafirilor din sectorul Botanica, al treilea drum reparat integral în toamna curentă de autorităţile locale, după str. Alba Iulia şi str. Lech Kaczynski. Această stradă are o lungime de 1,4 km, iar lucrările de reparaţie au durat 2 săptămâni.

Cu această ocazie, a fost organizată o cursă de alergări, cu participarea funcţionarilor de la Primărie şi a elevilor de la liceele şi colegiile din capitală, dar şi o cursă de ciclism.

Startul cursei de alergări a fost dat la intersecţia str. Trandafirilor cu bd. Decebal, iar participanţii au alergat până la intersecţie cu bd. Dacia. Printre primii la start a fost şi primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, care a declarat că face sport, preferând atletismul şi ciclismul. Învingătorii curselor s-au ales cu diplome, premii băneşti şi mingi de fotbal.

În context, pretorul sectorului Botanica, Vladimir Guriţenco a menţionat că inaugurarea străzii, dar şi competiţia sportivă se înscriu în manifestările consacrate Zilelor Tineretului, fapt care demonstrează că zona respectivă a devenit un loc al tinereţii, al vigorii şi al sănătăţii. Pretorul a ţinut să mulţumească atât locuitorilor Botanicii pentru susţinere, cât şi autorităţilor municipale, care în vremuri deloc uşoare din punct de vedere economic alocă bani pentru reparaţia integrală a străzilor.

La rândul său, primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă a remarcat că în cazul străzii Trandafirilor, a fost reparat carosabilul, trotuarele şi căile de acces în curţile de blocuri. Renovarea drumului face parte din Programul municipal de reparaţie a străzilor, care prevede renovarea capitală a 36 de artere, aprobat în anul curent şi aflat în derulare, a spus edilul.

De asemenea, Dorin Chirtoacă a mulţumit tuturor celor care şi-au încercat puterile în cursa de alergări, apreciind spiritul de comunitate, de sănătate publică şi de atmosferă nouă în societate care a apărut în această zi. „Asemenea acţiuni trebui organizaze în toate sectoarele oraşului, chiar dacă nu putem avea de fiecare dată străzi nou reparate", a subliniat primarul general. 

 

 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău