Strategia de dezvoltare socio-economică și teritorială a municipiului Chișinău va fi prezentată la conferința „Vision of Chișinău"

   1960

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada 16-17 decembrie, a.c., ora 11:00, Centrul Industriilor Creative Artcor, va găzdui conferința în domeniul urbanismului „Vision of Chișinău", în cadrul căreia participanții vor discuta posibile modalități de dezvoltare a Chișinăului în viitor.

„Vision of Chișinău" este o conferință dedicată locuitorilor capitalei, la care participă arhitecți, urbaniști, artiști, istorici, reprezentanți ai societății civile și ale autorităților locale. Aceștia vor susține scurte prezentări de până la 15 minute în care își vor prezenta viziunea asupra viitorului Chișinăului.

Scopul conferinței este de a forma o viziune amplă și cuprinzătoare despre Chișinăul ca oraș pe care nu vrei să-l părăsești, o capitală frumoasă care are ceva de oferit cetățenilor săi și restului lumii.

Joi, 16 decembrie, Primarul General, Ion Ceban, va prezenta în cadrul evenimentului Strategia de dezvoltare socio-economică și teritorială a municipiului Chișinău, care conține un șir de acțiuni recomandate pentru a fi realizate până în anul 2030.

Amintim că în procesul de elaborare a Strategiei au fost implicați reprezentanții DGAURF, experții din cadrul companiilor „Master's Plan" și „Cushman & Wakefield", dar și Fundația „Centrul pentru Dezvoltare a Chișinăului".

La conferință vor participa: Asociația Națională a Turismului Receptor din Moldova (ANTRIM), Primăria Municipiului Chișinău, arhitectul ARTCOR Maxim Calujac, inițiatorul proiectului de restaurare a istoriei Chișinăului și Republicii Moldova Dmitri Voloshin (SIMPALS) Victor Parlicov (Green City Lab PNUD Moldova), Doina Nistor (FTA) și alții.

Evenimentul se va desfășura și format în format online, iar cei interesați pot participa la conferință accesând:

https://www.facebook.com/events/267170768803376/?active_tab=discussion