Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Termenul limită pentru depunerea proiectelor de finanțare în cadrul Programului de Bugetare Participativă

   1677

 

Primăria municipiului Chișinău informează că inițiativele pentru finanțare, în cadrul Programului Buget Civil, ediția 2022, pot fi depuse până la finele lunii curente. Astfel, cetățenii pot înainta proiecte, care vor fi finanțate prin intermediul bugetului participativ, până la 28 februarie, curent, ora 17:00.

Dosarul aplicantului urmează a fi depus pe adresa de e-mail: bugetcivil@pmc.md și pe suport de hârtie la Direcția Relații Publice și Buget Civil, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 83, bir.8, tel. de contact: 022-20-17-07/-22-20-17-08/022-20-17-09.

Pentru a înainta ideea de proiect, persoana interesată va trebui să depună: formularul – tip de aplicare; lista de semnături, cererea de confirmare a co-finanțării.

Grupul de lucru format din reprezentanții municipalității și ai societății civile va supune unei evaluări preliminare fiecare dosar recepționat, după care va stabili proiectele eligibile pentru a fi supuse votului online. Ulterior proiectele care vor acumula cele mai multe voturi din partea cetățenilor urmează a fi implementate prin intermediul Bugetului Participativ.

Programul Buget Civil este destinat tuturor cetățenilor care locuiesc în municipiul Chișinău, cu necesitatea de asigurare a cofinanțării, în cazul persoanelor fizice – 1%, iar pentru persoanele juridice – 20% din valoarea totală a inițiativei de proiect.

Pentru Programul Bugetul Civil din municipiul Chișinău, ediția 2022 este prevăzută o sumă de 3 milioane de lei, pentru finanțarea inițiativelor pe 7 domenii prioritare. Valoarea proiectelor mici se încadrează în suma de 50 – 100 mii lei, valoarea proiectelor mari se încadrează în suma de 100 – 300 mii lei.

Bugetarea Participativă își propune stimularea democrației participative, dezvoltarea orașului cu implicarea și suportul cetățenilor.