Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Tineri moldoveni, în stagiu în oraşul Roma, Italia

   2379

În seara zilei de 16 septembrie a.c., cel de-al doilea grup de participanţi în cadrul proiectului BrainNet-working a plecat spre Roma, Italia. Cei 17 tineri din R. Moldova se vor afla în Italia pentru un stagiu de 6 luni. Participanţii proiectului vor fi încadraţi în companii private, din diverse domenii, precum business, jurisprudenţă, arhitectură, tehnologii informaţionale, dar şi în cadrul unor instituţii de stat. 
Stagiarii nu vor fi remuneraţi în cadrul întreprinderilor unde vor activa. Organizatorii proiectului asigură  transportul, cazarea şi bani pentru hrană. După preselecţie, tinerii au urmat cursuri de limbă italiană, civilizaţie şi istorie a Italiei. 
Proiectul internaţional BrainNet-Working este susţinut de mai mulţi parteneri din Italia, Moldova, Spania, Ucraina, Federaţia Rusă şi este finanţat de Uniunea Europeană. Scopul principal al proiectului îl constituie promovarea migraţiei legale şi încadrarea în câmpul muncii. Alţi parteneri ai proiectului au fost Universitatea Liberă Internaţională din Moldova şi organizaţia neguvernamentală „Acţiunea Civică”.
Primăria Chişinău a fost responsabilă de selectarea candidaţilor, perfectarea actelor şi transportul tinerilor. La concurs au depus CV-uri  120 de persoane. Criteriile principale pentru participare au fost: studii superioare şi vârsta de până la 35 de ani. Candidaţii au fost selectaţi de o comisie specială, din care au făcut parte specialişti de la Primărie, ULIM, Acţiunea Civică şi Universitatea Sapienza, Consorzio E-Laborando (Roma, Italia), Primăria Provincia di Roma, ONG „Caritas” (Roma, Italia). 
Echipa proiectului din cadrul Primăriei exprimă mulţumiri Ambasadei Italiei la Chişinău, E. S. Stefano De Leo pentru susţinere în implementarea proiectului.
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău