Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Un nou abuz împotriva libertăţii la întrunire şi exprimare

   1986

Primăria municipiului Chişinău condamnă acţiunile persoanelor care au intervenit violent într-o manifestare paşnică de protest, organizată de reprezentanţii mai multor ONG-uri în faţa sediului Procuraturii Generale pentru a atrage atenţia comunităţii naţionale şi internaţionale asupra încălcării libertăţii la întrunire în R. Moldova. 
Considerăm că folosirea gazelor lacrimogene împotriva persoanelor care protestau paşnic este o infracţiune şi cei care se fac vinovaţi de acest abuz trebuie traşi la răspundere, conform legislaţiei în vigoare. De asemenea, suntem profund îngrijoraţi de faptul că poliţia municipală nu a intervenit pentru a curma intenţiile huliganice ale acelor indivizi. 
Incidentul de astăzi dovedeşte încă o dată că poliţia municipală, finanţată din bugetul municipiului Chişinău, nu-şi îndeplineşte atribuţiile, nu intervine pentru a menţine ordinea publică şi a apăra drepturile cetăţeanului la libera exprimare şi la întrunire, ci dimpotrivă împiedică şi curmă exercitarea acestor drepturi fundamentale. Regretăm că în ultimul timp organele de drept, menite să apere ordinea publică, tot mai frecvent se dedau unor acţiuni care subminează definitiv libertăţile omului în R. Moldova. 



(Imagini video: http://www.youtube.com/watch?v=XUPG-9WekyE )



Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău