Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Utilizarea toponimicului „Chișinău” de către SRL „Pajura Albă”

   1106

Primăria municipiului Chișinău informează că „Pajura Albă" S.R.L. va putea folosi în continuare toponimicul „Chișinău" în denumirea postului de radio „Radio Chișinău", până la aprobarea unei decizii în acest sens de către Consiliul Municipal Chișinău. O dispoziție în acest sens a fost semnată luni de Primarul General, Ion Ceban.

Subiectul enunțat a fost abordat în cadrul ședinței operative săptămânale de luni, ca urmare a discuții aprinse în spațiul public pe parcursul săptămânii trecute.

În context, edilul capitalei a menționat că dispoziția a fost adoptată pentru ca postul de radio să-și poată continua activitatea în formatul existent.

Ion Ceban a precizat că proiectul de decizie privind utilizarea toponimicului „Chișinău" de către SRL „Pajura Albă" (Radio Chișinău) a fost perfectat de către executivul Primăriei în decembrie 2021, fiind propus spre examinare către CMC tot de către executiv. De asemenea, proiectul de decizie este inclus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului municipal din 09 iunie 2022.

Edilul și-a exprimat speranța că de această dată, CMC-ul va vota proiectul, iar situația radiodifuzorului va reveni pe făgaș normal.