Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Viceprimarul Angela Cutasevici a participat la Conferința Internațională „Rolul învățării și educației adulților în dezvoltarea comunității locale”

Viceprimarul Angela Cutasevici a participat la Conferința Internațională „Rolul învățării și educației adulților în dezvoltarea comunității locale”

   895

Viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a participat la Conferința Internațională cu genericul "Rolul ALE (Învățarea și Educația Adulților) în dezvoltarea comunităților locale", care s-a desfășurat în zilele de 09 și 10 noiembrie, a. c.,  la Chișinău.

Evenimentul este organizat în cadrul Proiectului regional Eastern Neighbors al DVV International și reprezintă o platformă de comunicare pentru specialiștii care activează în domeniul învățării și educației adulților, ca și componentă în învățarea pe tot parcursul vieții, cu accent pe sectorul educației non-formale.

În deschiderea Conferinței, Angela Cutasevici a vorbit despre importanța asigurării oportunităților de învățare a cetățenilor pe tot parcursul vieții.

Viceprimarul a menționat că orașul Chișinău a aderat la rețeaua UNESCO a orașelor care învață, autoritățile municipale fiind conștiente de impactul educației și învățării în procesul de dezvoltare a comunității locale.

„Pentru Republica Moldova, capitala este cu siguranță, centrul gravitațional al schimbării, al culturii și al inovației. Ne dorim, în calitate de exponenți ai autorităților publice locale, să ne asigurăm că în condiții economice dificile, adulții vor putea face față schimbării și provocărilor", spune Angela Cutasevici.

În cadrul evenimentului au fost prezentate și discutate experiențe de succes în promovarea ALE de către centrele comunitare, în cooperare cu autoritățile locale. Astfel, se profilează rolul și importanța ALE în dezvoltarea comunităților.

La conferință au participat reprezentanți din Armenia, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Kosovo, Moldova și Ucraina, care au făcut schimb de experiență și bune practici în dezvoltarea și advocacy pentru ALE la nivel local și național.

Amintim că Primăria Municipiului Chișinău a semnat un Memorandum de înțelegere și cooperare cu AO „DVV Internațional Moldova", în baza căruia va  fi creat un Centru municipal de învățare și educație a adulților.

Instituția va oferi cetățenilor de vârstă adultă oportunități de accesare a diverselor cursuri de formare profesională.

Prin astfel de proiecte se urmărește creșterea numărului locurilor de muncă, o mai mare coeziune socială și o creștere economică durabilă.