Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Vizită la părinţii lui Ilie Cazac, care ţin greva foamei

   2478

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, i-a vizitat astăzi pe părinţii lui Ilie Cazac, care ţin greva foamei deja de 13 zile într-un cort de lângă Ambasada Federaţiei Ruse în R. Moldova, în semn de protest faţă de arestarea fiului lor. Ilie Cazac este angajat al Inspectoratului Fiscal din Bender şi a fost arestat de miliţia transnistreană sub acuzaţia de mare trădare şi spionaj în favoarea Chişinăului.

Edilul-şef al municipiului s-a interesat de starea sănătăţii părinţilor lui Ilie Cazac şi a ţinut să afle condiţiile în care aceştia protestează, în acest sens primarul general a fost însoţit de reprezentanţii subdiviziunilor responsabile din cadrul Primăriei Chişinău. După cum a menţionat tatăl lui Ilie Cazac, zilnic ei sunt examinaţi de medicii de la Spitalul de Urgenţă, iar starea sănătăţii lor s-a înrăutăţit şi le-a fost recomandată spitalizarea. Aceştia au refuzat însă să fie spitalizaţi şi spun că vor ţine greva foamei până nu va fi eliberat fiul lor. De asemenea, securitatea personală şi  ordinea publică este asigurată în permanenţă de către echipele mobile ale poliţiei.

În context, Dorin Chirtoacă a solicitat ca până la sfârşitul zilei cortul în care protestează aceştia să fie ridicat pe o platformă, astfel încât să nu fie instalat direct pe pământ. Asta din cauza condiţiilor meteo din ultimele zile şi pentru ca protestatarii să nu facă pneumonie. De asemenea, primarul general a solicitat poliţiei şi Direcţiei Sănătăţii în continuare să asigure menţinerea ordinii publice şi să monitorizeze evoluţia stării sănătăţii părinţilor lui Ilie Cazac, iar în caz de necesitate să le acorde ajutorul necesar.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău