Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Zilele Chișinăului în județul Neamț

   394

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada: 30 august - 01 septembrie 2024, o delegație de la Primăria Chișinău, condusă de pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic, a prezentat orașul nostru la „Neamț Art Festival”, la invitația Consiliului Județean Neamț.

Festivalul este eveniment plin de culoare, bucurie, muzică bună și dans, care a durat trei zile și a inclus mai multe evenimente cultural-artistice, precum:

 - Ateliere creative la Amfiteatrul „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț;

 - Spectacolul muzical „Fantezia unei nopți de vară”, prezentat de Orchestra Municipală de Cameră „Camerata Chișinău” și trio-ul Advahov;

- Expoziție de pictură a artiștilor plastici, membri ai  Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, găzduită de Muzeul de Artă din Piatra Neamț și concertul cu participarea trupelor „Alternosfera” şi „Zdob și Zdub”.

În cadrul „Neamț Art Festival”, delegația noastră a transmis comunității din județul Neamț mesajul de salut al Primarului General, Ion Ceban.

Edilul a menționat că astfel de evenimente fortifică legăturile culturale dintre cele două maluri ale Prutului și oferă participanților experiențe memorabile prin artă, tradiții și comunicare.