Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului

   12794

De Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului  Vă adresez sincere felicitări, însoţite de urări de sănătate, bucurii şi succese mari în activitate.
Pentru cei aflaţi în serviciul acestei instituţii fundamentale în stat, ziua de astăzi reprezintă un prilej de a rezuma calea parcursă, dar şi de a privi cu mai multă încredere în viitor.

Rolul lucrătorului medical într-o societate este vital, mai ales, că se doreşte continuarea afirmării principiului supremaţiei sănătăţii populaţiei. De aceea, astăzi trebuie să conştientizăm că în faţă stă o sarcină dificilă şi, totodată, extrem de importantă - de a nu dezamăgi populaţia care a investit încredere. Cu prilejul sărbătorii profesionale, doresc să apreciez modul în care Dvs. v-aţi încadrat în procesul de menţinere a sănătăţii publice.

Înaltul profesionalism, principialitatea şi devotamentul cauzei sunt acele calităţi profesionale pe care le întrunesc lucrătorii medicali, executându-şi atribuţiile în scopul asigurării sănătăţii cetăţenilor.

În numele Primăriei municipiului Chişinău şi al meu personal, urez tuturor angajaţilor sistemului ocrotirii sănătăţii multă sănătate, abnegaţie, împliniri pe plan personal şi profesional.

Dorindu-le multă sănătate şi fericire veteranilor serviciului, îi asigur că acea experienţă bogată care ne-a fost lăsată este în deplină măsură utilizată de actualii lucrători ai asistenţei medicale, constituind un suport considerabil la realizarea sarcinilor ce ne revin.

Adresez un mesaj de felicitare aparte tinerii generaţii, cărora le revine onorabila şi fericita ocazie de a activa în condiţii mai favorabile, aplicând în practică bagajul de cunoştinţe, ajustat la normele internaţionale. Vă doresc ca Medicina  să devină pentru Dumneavoastră o a doua casă în care să munciţi, respectând tradiţiile, îmbogăţindu-le cu noi realizări, contribuind astfel la menţinerea sănătăţii publice.
În mod special, vin cu un mesaj de felicitare către membrii familiilor colaboratorilor sistemului de sănătate care, prin dragostea şi înţelegerea pe care o manifestă, contribuie la rezultatele activităţii Dvs.

Cu respect,

Dorin CHIRTOACĂ,
PRIMAR GENERAL AL MUNICIPIULUI CHIŞINĂU