Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ziua profesională a lucrătorilor din gospodăria comunală

   2877

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a participat la şedinţa festivă consacrată Zilei profesionale a lucrătorilor din gospodăria comunală, care s-a desfăşurat astăzi la Palatul Naţional din Chişinău. La evenimentul la care s-au adunat circa 1800 de angajaţi din domeniul locativ-comunal din întreaga republică, au mai fost prezenţi preşedintele interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu, ministrul mediului şi resurselor naturale, Gheorghe Şalaru, reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor de profil etc.

În discursul său, primarul de Chişinău a remarcat că în ultimul timp situaţia din sfera locativă şi deservire comunală a început să meargă spre bine şi că există perspective ca serviciile din domeniu să devină cu adevărat performante. Dorin Chirtoacă a menţionat însă că acum 3 ani situaţia în capitală era de aşa natură că municipalitatea era pe punctul de a opri activitatea mai multor servicii din capitală, din cauza că unii politicienii n-au avut curajul să majoreze tarifele la apă, încălzire, deservirea blocului etc.

Primarul general i-a îndemnat pe reprezentanţii domeniului locativ-comunal să continue reformele de promovare a corectitudinii în serviciile publice, accentuând necesitatea ca domeniul respectiv să activeze în baza transparenţei şi a concurenţei, în conformitate cu regulile unei economii dezvoltate. Dorin Chirtoacă a apreciat faptul că actualmente întreprinderile din domeniul serviciilor şi a sferei comunale se află în situaţia când îşi pot achita singuri cheltuielile curente şi că se pot gândi treptat la dezvoltare şi pot rambursa datoriile acumulate.

În altă ordine de idei, primarul capitalei a informat că în acest an se negociază cu organismele financiare internaţionale achiziţionarea a 90 troleibuze noi, pentru a se putea ajunge la o altă calitate a transportului public. De asemenea, edilul a enunţat şi posibilitatea atragerii altor finanţări ce vor fi direcţionate spre extinderea capacităţii serviciilor comunale, ca cetăţeanul de rând să poată vedea beneficiul pentru viaţa sa.

În final, primarul de Chişinău le-a urat angajaţilor din sfera locativ-comunală şi a serviciilor să ajungă vremea când în R. Moldova munca fizică să fie cel mai bine plătită, aşa cum se întâmplă în majoritatea statelor europene.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău