Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ajutoarele colectate de chişinăuieni pentru sinistraţi vor fi distribuite în satele din zona de centru şi sud a republicii

   2484

Ajutoarele colectate de locuitorii municipiului Chişinău vor fi distribuite locuitorilor afectaţi de inundaţii din raioanele Ştefan Vodă, Anenii Noi, Rezina şi Ungheni. Miercuri 20 august, începând cu ora 8.00, şase autobuze cu ajutoare colectate de locuitorii mun. Chişinău se vor îndrepta spre zonele calamitate de inundaţii. 


 


Satele Calfa, Gura Bâcului şi Teliţa din Anenii Noi, satul Solonceni din Rezina, precum şi satele Hârceşti, Condrăteşti din Ungheni vor primi ajutoare materiale sub formă de bunuri colectate de către preturile de sector ale mun. Chişinău. Satele afectate din Ştefan Vodă vor primi şi un ajutor financiar alocat din fondul de rezervă al municipiului Chişinău. Câte cinci mii de lei vor fi distribuiţi pentru douăzeci şi cinci de familii din satul Purcari care şi-au pierdut casele în urma inundaţiilor. La fel, şapte familii din satul Răscăieţi şi cinci familii din s. Talmaz  vor beneficia de câte cinci mii de lei din partea administraţiei Chişinăului. 


 


Ajutoarele colectate de preturile de sector ale mun. Chişinău, au fost încărcate astăzi în autobuze. De asemenea, comunităţile din suburbiile Chişinăului – Cricova, Ciorescu, Stăuceni - şi-au arătat disponibilitatea de a acorda ajutoare materiale sinistraţilor. 


 


Primăria mun. Chişinău anunţă încheierea campaniei de colectare a ajutoarelor sub formă de bunuri, dar continuă colectarea de materiale de construcţie şi bani pentru sinistraţi. Persoanele care doresc să facă donaţii se pot adresa la numărul de  telefon 20 15 25 sau la preturile de sector ale mun. Chişinău. 


 


Direcţia Relaţii Publice,


Primăria mun. Chişinău