Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria atacă în instanţa de judecată deciziile Consiliului municipal Chişinău

   3195

Mai multe decizii ale Consiliului Municipal Chişinău vor fi atacate în instanţa de judecată, a anunţat astăzi primarul general al mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă în cadrul şedinţei operative de la Primărie.



Dorin Chirtoacă s-a referit la decizia CMC 14/10 din 31 iulie 2008 cu privire la instituirea aparatului de lucru al preşedintelui Consiliului Municipal, decizia 14/4 din 31 iulie 2008 cu privire la modificarea componenţei nominale a comisiei CMC pentru atestarea şi autorizarea reprezentanţilor  municipiului Chişinău în societăţile economice, decizia 14/5 din 31 iulie 2008 despre modificarea componenţei nominale şi numerice a Comisiei CMC pentru distribuirea mijloacelor financiare ale fondului de rezervă al municipiului Chişinău.



Săptămâna aceasta vor fi atacate în instanţa de judecată şi unele decizii de dare în locaţiune şi de prelungire a contractelor de arendă votate de Consiliul municipal Chişinău. “Este vorba de decizia de dare în locaţiune a unei încăperi de 200 metri pătraţi de pe str. Coşbuc 13, fără licitaţie publică, fără dosar la Direcţia Economie Reforme şi Relaţii Patrimoniale. La fel şi decizia cu privire la prelungirea termenului de arendă a unui lot de pământ din str. Alba Iulia, unde există un conflict cu locatarii”, a spus Dorin Chirtoacă.



De asemenea, primarul mun. Chişinău a solicitat şi atacarea deciziei Consiliului municipal 14/8 din 31 iulie 2008 privind delegarea de împuterniciri. În prezent se consideră nevalabile toate  procurile de reprezentare în instanţă a juriştilor Primăriei mun. Chişinău, delegate anterior.


 


Direcţia Relaţii Publice,


Primăria mun. Chişinău