Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Autorităţile municipale l-au omagiat pe Mihai Eminescu

   2168

În dimineaţa zilei de astăzi, când se împlinesc 158 de ani de la naşterea „poetului nepereche" Mihai Eminescu, reprezentanţii Primăriei Chişinău şi ai subdiviziunilor autorităţilor publice municipale, în frunte cu primarul general Dorin Chirtoacă, scriitori şi reprezentanţi ai societăţii civile au depus flori la monumentul lui Mihai Eminescu din scuarul Teatrului Naţional care poartă numele poetului. Cu această ocazie, la monumentul lui Eminescu a fost organizat un recital de poezii, iar cei prezenţi au ţinut alocaţiuni referitoare la opera „luceafărului poeziei româneşti".

După cum a menţionat primarul general, Mihai Eminescu este în literatura română poetul nepereche a cărui operă învinge timpul şi este poetul naţional care exprimă cel mai bine şi cel mai complet spiritualitatea românească. „Eminescu a fost o personalitate copleşitoare, care i-a impresionat pe contemporani prin inteligenţă, memorie, curiozitate intelectuală, cultură de nivel european şi farmecul limbajului", a spus Dorin Chirtoacă.

Mai târziu, autorităţile municipale au luat parte la manifestările organizate la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Chişinău, unde au fost depuse flori, dar şi au avut loc evocări, alocaţiuni şi momente literar - muzicale, susţinute de către membrii Uniunii Scriitorilor. La aceste manifestări au fost prezenţi şi reprezentanţii Ambasadei României în Republica Moldova, ai unor partide politice de la Chişinău şi ai societăţii civile.

          Direcţia Relaţii Publice a                                 15.01.2008

          Primăriei mun. Chişinău